DIH_ikonca

MAJA KENDA

Maja je pred 13 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Kasneje, na tej poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa. Vodila je delavnice za izdelavo naravnih kozmetičnih izdelkov,  delavnice in tabore za otroke, bila je soustanoviteljica društva Plesalci luči.

Zadnjih nekaj let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), različne prakse čuječnosti ter prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, učiteljica integralnega dihanja, ter učenka dvo letnega študija somatike.

Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Milan hosta: Integralno dihanje, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik, Sasho Cobra, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living.
Je ustanoviteljica Centra Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja.

DIH1

Online joga praksa zavestnega giba in diha

Online Joga Praksa

Ostali online programi

3 mesečni program proti stresu
Zlati Dih

Individualni mentorski program proti stresu. Zate, ki želiš najti rešitev za življenje z manj stresa. Želiš živeti svoje življenje polno, srečno, umirjeno. 3 meseci, ki te bodo spremenili. Si pripravljena?

7 Meditacij za občutek varnosti in notranji mir

Če želiš živeti kvalitetno in sproščeno življenje so potrebne naslednje kvalitete uma: osredotočenost, prisotnost, umirjenost. Z rednim izvajanjem meditacije boš vadil/a ravno te kvalitete. Zate sem pripravila 7 različnih meditacij, ti pa dnevno izberi tebi primerno.

28 dnevni celostni program za krepitev imunskega sistema

S teboj želim podeliti kako in zakaj je nastal ta program. 13. maja sem bila zaradi Korona virusa primorana začasno zapreti varata Dih centra prisotnosti.